MENÜ

Miért használjunk háztartási víztisztító készüléket?

A fordított ozmózis elve alapján működő háztartási víztisztító valóban tiszta vizet teremt otthonunkban!

Sokan dolgoztak egy olyan rendszer kifejlesztésén, amely szinte bármilyen vízből képes lenne jó minőségű ivóvizet előállítani.

Ám végül a megoldást a NASA fejlesztette ki. Kezdetben a sós tengervízből

állítottak elő vele ivóvizet, majd vegyi és biológiai fegyverekkel szennyezett területeken használták.

Később, akárcsak annak idején az internet, ez is elérhetővé vált a háztartások számára is, így egyszerű és megfizethető víztisztítási technológiához juthatunk otthonunkban, és ugyanakkor olyan minőségű vízhez, amely felülmúlja a palackozott ásványvizeket, méghozzá töredék áron!

A fordított ozmózis

Mielőtt megismerkednénk a „Fordított ozmózis” elvével, nézzük meg, mit is jelent maga az „Ozmózis”. Az ozmózis során a víz (vagy valamilyen más oldószer) spontán módon, külső behatás nélkül áramlik egy félig áteresztő hártyán (membránon) keresztül egy magasabb koncentrációjú oldat felé. Ezen a félig áteresztő hártyán olyan lyukak vannak, amelyek bizonyos méretűnél nagyobb részecskéket nem engednek át. Tehát a membrán átengedi a tiszta vizet, de nem engedi át a vízben lévő szennyeződéseket.

A víz áramlásának (ozmózisnak) oka az a nyomáskülönbség (ozmotikus nyomáskülönbség), amit az oldatok koncentrációjának különbsége hoz létre. Ozmózis akkor jön létre, amikor elválasztunk két különböző koncentrációjú oldatot. Minél nagyobb az oldott anyagok koncentrációs különbsége, annál nagyobb az ozmotikus nyomás.

A fordított ozmózis alatt azt az eljárást értjük, amely során a csapvizet átpréseljük egy mikroszkopikus méretű lyukakkal ellátott membránon.

A fordított ozmózis elve alapján működő víztisztító berendezés esetében a nyomást

a vezetékes vízhálózat nyomása biztosítja. A csapvíz a nyomás hatására átáramlik a membránon, ami kiszűri a szennyeződéseket. A tisztítandó víz a membrán mentén állandó mozgásban van, ami eltávolítja a membránon lerakódó szennyeződéseket a lefolyóba.

Sűrűbb folyadék - Membrán - Hígabb folyadék

A tisztításnak ez a módja a leghatékonyabb, hiszen a membrán eltávolítja a baktériumoknál ezerszer kisebb szennyeződéseket is (gyógyszer és vegyszer maradványok) az ivóvízből, amelyek a palackozott vizekben viszont még benne vannak!

A Cleanway háztartási víztisztító készülék a nagyobb szennyeződések kiszűrése (és az ozmózis membrán kímélése) érdekében előszűrőkkel is fel van szerelve. Ezzel az eljárással a csapvízben lévő szennyezőanyagok 95%-a távolítható el. Továbbá lúgosítja és ionizálja a vizet, amely így hétlépcsős szűrési folyamaton esik át.

Miért fontos a tiszta víz?

Mivel szervezetünk méregtelenítéséhez és az anyagcsere folyamatok megfelelő működéséhez tiszta vízre van szükségünk. Sokan nincsenek tudatában, hogy csak így mehet végbe szervezetünkben a szerves ásványi anyagok és vitaminok optimális felszívódása. Tehát az a kijelentés, hogy „Mindegy milyen folyadékot, csak igyunk!”, nem fedi a valóságot, és hosszútávon jelentős károkat okozhat a szervezetünk számára. A sportoláson kívül a tiszta víz megfelelő mennyiségben való fogyasztása a legfontosabb dolog ahhoz, hogy elkerüljük a folyamatos gyógyszerszedéssel járó, életvitelünket korlátozó népbetegségeket.

Az ozmózis víz óvja az egészséget, mivel nem tartalmaz vírusokat, baktériumokat, klórt, szerves kémiai anyagokat, gyomirtót, rovarirtót, műtrágyát, mosószereket, vegyszereket, ipari szennyeződéseket, nehézfémeket, toxikus és rákkeltő anyagokat, gyógyszermaradványokat, hormonokat, így nem mérgezi a szervezetünket.

Továbbá, annak következtében, hogy nagyon kevés oldott anyagot tartalmaz, képes arra, hogy sokkal több eltávolítandó salakanyagot vegyen fel és ürítsen ki a szervezetünkből, mint a kevésbé „tiszta” vizek.

Az hétlépcsős szűrés

1. lépés: A víz keresztüláramlik egy sodrott fonalú 5 mikronos (az áteresztő képességet, „lyukak” méretét jelöli) szűrőbetéten, ami kiszűri belőle a nagyobb szennyeződéseket (rozsda, homok, iszap stb.)

2. lépés: Itt egy aktív szénszűrőn halad keresztül, ami 99%-ban szűri ki a vegyszereket, és a Klórt, valamint javítja a víz ízét, szagát, színét.

3. lépés: Ismételten egy sodrott fonalú, ám csupán 1 mikronos szűrőbetéten halad át, mely előkészíti a vizet a membrán számára, hogy az 95%-os hatásfokkal tudjon szűrni.

4. lépés: Ezután következik az ozmózis membrán, melynek nyílásai 0,0001 mikron méretűek. A vírusok 0,02-0,4 mikron, a baktériumok 0,2-1 mikron méretűek, így ezek sem férnek át a nyílásokon! Továbbá itt kerülnek kiszűrésre az olyan nem kívánatos anyagok, mint az Ólom, Réz, Bárium, Króm, Kadmium, Fluorid, Nitrátok, Nitritek, Szelénium. Ezeket a rendszer a szennyvíz-elvezetőbe továbbítja, így nem halmozódnak fel a membrán felszínén a szennyeződések.

5. lépés: A víz itt ismét egy aktív szénszűrőn halad keresztül, mely megköti a maradék oldott anyagokat, és javítja a víz ízét és szagát.

6. lépés: Cleanway lúgosító-ionizáló filter. Ez egy biokerámia golyókból álló energetizáló egység. Infravörös sugárzással 5-6-os csoportokra bontja szét a 12-20-as csoportokba rendeződött vízmolekulákat, így a víz sokkal jobban tud hasznosulni a szervezetben.
Ionizálja a vizet, azaz ellátja negatív ionokkal, ezáltal lassítva szervezetünk oxidációs folyamatait. Valamint nagymértékben lúgosít, 8 PH és 10 PH közötti értéket kölcsönözve a víznek.

7. lépés: Végül a víz keresztülhalad egy ásványi anyag visszasózó patronon. Ennek a feladata, hogy visszapótolja a vízbe a szervezetünk számára legfontosabb ásványi anyagokat. A visszapótolt anyagok és mennyiségük:

Kationok:
Kalcium 34 mg/l
Magnézium 12 mg/l
Nátrium 22 mg/l
Kálium 8,5 mg/l
Anionok:
Co 10 mg/l
So 0,3 mg/l
Cl 0,8 mg/l
F 0,06 mg/l

 

 

 

 

 

 

Minél inkább szennyeződésmentes az ivóvizünk, annál hatékonyabban tudja ellátni feladatait az emberi szervezetben:

 • Segíteni az emésztést, és megakadályozni a gyomorsav túltengést.
 • Elősegíteni a vesék működését, és optimalizálni a test tisztulási folyamatait.
 • Segíteni az anyagcsere folyamatokat.
 • Erősíteni a szívet és a vérkeringést.
 • Javítani a szervezet immunrendszerét.
 • Aktiválni az idegrendszert, és csökkenteni a stresszre való hajlamot.
 • Növelni a koncentráló- és teljesítőképességet.
 • Frissességet és rugalmasságot adni a bőrnek.
 • A tápanyagokat szállítani a sejtekhez.
 • Az anyagcsere során kiüríteni a testből a felesleges mérgeket.
 • Rugalmassá tenni az ízületeket.

 

Szavazás

Ön milyen vizet iszik?
Csapvíz
Ásványvíz
Tisztított víz
Ionizált-lúgosvíz
Asztali nézet