MENÜÖsszeállításunk tájékoztató jellegű és arra hívatott, hogy információkkal szolgáljon az érdeklődő számára. Nem törekedhetünk a teljességre, de igyekszünk elegendő adatot szolgáltatni a fontosabbnak tartott kérdések rávilágítására. Ezen tanulmány nem kíván gyógyítani, kúrálni, az az orvos feladata, csupán valljuk, hogy minden embernek megvan a joga hinni abban, amit Ő jónak tart. Bárkinek lehet ettől eltérő véleménye, tiszteletben tartjuk.

A víznek sokkal több tulajdonsága van, mint amit általában tudni vélünk.

A víz az élet alapvető eleme, olyannyira, hogy elegendő példának említenünk azt a tényt, miszerint ha az űrkutatók élet után kutatnak, az első dolog, amit keresnek, a víz valamilyen formában való jelenléte.

Itt a Földön vízből nagy mennyiség áll a rendelkezésünkre, hiszen a földfelszín 71%-át víz borítja.

Az emberi testtel is hasonló a helyzet, hiszen több mint 70%-a víz. Érdekes megjegyeznünk, hogy éltető tulajdonsága mellett a víz az egyetlen elem, amely mindhárom halmazállapotban –víz, gáz és szilárd halmazállapot –, természetes formában van jelen környezetünkben.

A víz rendelkezik egy további, noha ritkábban emlegetett tulajdonsággal is. Olyan szerkezeti felépítéssel rendelkezik, amely képes folyamatosan változni, érzékelni, és felvenni a környezet rezgéshullámait, sőt információként tárolni azt.

Járt már úgy, hogy bizonyos ember, emberek társaságában kellemesen vagy - épp ellenkezőleg – kellemetlenül, esetleg feszülten, idegesen érezte magát, minden látható ok nélkül? Úgy, hogy valójában nem is történt beszédbeli kommunikáció?

Ilyenkor szoktunk az érzésekre hivatkozni: így meg úgy érzem magam… Nem hiába, hisz az érzések rezgéseket váltanak ki, melyek képesek tovább terjedni. A víz pedig képes felfogni, közvetíteni. És mint tudjuk szervezetünk több mint 2/3 része víz.

Szerveink igen jelentős mértékben tartalmaznak vizet és a sejten belüli és kívüli közeget is alapvetően víz alkotja. A sejten belüli közeg adott, és enyhén savas jellegű, de a külső közeg, amely enyhén lúgos, igen érzékenyen reagál a szervezetbe folyamatosan bevitt táplálékra és vízre. Egy enyhe változás is már igen komoly problémákat von maga után, mivel a szervezet válasza különböző betegségekben nyilvánul meg. Rengeteg tanulmány is készült ebben a témában.

Nem mindegy tehát, hogy mivel elégítjük ki szervezetünk folyadék igényét. A 100%-os rostos gyümölcslevek noha hozzáadott cukrot nem, de viszont rengeteg gyümölcssavat tartalmaznak. Az üdítők is legtöbb esetben cukrot és különböző savakat (leginkább citromsavat) rejtenek magukban. A kávé és fekete tea is – főleg cukrozva – a szervezet elsavasodását segíti elő.

Ami biztos, hogy napi 2-3 liter tiszta vízre van szükségünk. Víz ugyan bőségesen áll a rendelkezésünkre és ezért hajlamosak vagyunk pazarolni, de sajnos egyre inkább szennyezettebbé válik. A környezetszennyezés egyre nagyobb méreteket öltve tovább terjed a levegőben, folyókban, tengerekben és mára egyre ritkább az olyan szabad felszíni forrás, amiből bátran fogyaszthatnánk.

Ha ivóvízről esik szó, akkor elsősorban a vezetékes ivóvízről, azaz csapvízről beszélünk. Sajnos a csapvíz fogyasztása, klór tartalma miatt, nem mondható kellemesnek. Arról nem beszélve, hogy ma már ismertek a klór hosszú távú káros hatásai is. Habár alkalmazása fertőtlenítőként indokolt, a

gombák, baktériumok elszaporodásának megakadályozására, tudni kell, hogy a vízben található egyéb anyagokkal reakcióba lépve átalakul, és további, az egészségre káros klórvegyületeket hoz létre. Nem csak az emésztőszerveket, érfalakat, de az agyat is károsíthatja, továbbá tönkre teszi a szervezet E-vitamin készletét, és szív problémákhoz vezethet.

A tisztító üzemtől a lakásokig érve a víz meglehetősen hosszú utat kénytelen megtenni. Ezalatt, pusztán a régi vezetékekből is további szennyeződések oldódnak ki, mint pl. nehézfémek, arzén, vas, ammónia, sőt nyomokban gyógyszermaradványok is találhatóak a tisztító üzem szűrőrendszerén áthaladt vízben. Megoldást az utólagos víztisztítás jelenthet.

Napjainkban már számos megoldás létezik a háztartási víztisztításra, a legegyszerűbb szénszűrőtől a bonyolultabb több lépcsős szűrőrendszerekig. Különböző igényeket elégítenek ki minőségben és hatékonyságban egyaránt.

A hagyományos szűrők a felületükön tartják vissza, tárolják a szennyeződéseket; ahogy telítődnek, hatásfokuk egyre csökken. Ha pedig a szűrők nincsenek időben cserélve, akkor a felhalmozódott anyagok, elpusztult baktériumok káros anyagokat bocsájtanak ki, amelyek átjutva a szűrőn minőségileg rosszabb, veszélyesebb ivóvizet eredményeznek. Az egyszerű átfolyós szűrők hátránya, hogy csak a káros anyagok egy részét képesek kiszűrni. Baktériumok, vírusok, nehézfémek és más vegyi anyagok még mindig jelen lesznek az ivóvízben.

Az eddigi leghatékonyabb szűrést az úgynevezett fordított ozmózis elven működő technológia jelenti. Lényege, hogy a vizet (adott esetben csapvizet) több lépcsőben előre megszűri, előkészítve a rendszer lelkét képező ozmózisos membrán számára. A membrán nem más, mint egy több rétegű tekercselt szűrő, olyan parányi pórusokkal, amelynek méretétől a baktériumok 1000-szer, a vírusok pedig 100-szor nagyobbak. Pontosabban a baktériumok mérete 1 mikron, a vírusoké 0,2 mikron körül van, míg az ozmózisos szűrő pórusai csupán 0,0001 mikron méretűek. Ráadásul az ozmózisos szűrő nem halmozza fel a szennyeződéseket, mivel öntisztító, és ezen tulajdonságát képes évekig megőrizni. A fordított ozmózisos szűrési technológia már jó ideje elérhető a háztartások számára, így nem csak a nagyüzemi berendezések számára /esetében, ahol a sós tengeri vízből tiszta ivóvizet állítanak elő.

Íme, néhány a használatával járó előnyök közül:

  • állandó és jó minőségű ivóvizet szolgáltat, akár csőtörés, vagy véletlen szennyezés esetén is

  • nem tartalmaz vegyszereket, klórt, nehéz fémeket vagy egyéb ipari szennyeződéseket, rákkeltő és mérgező anyagokat, baktériumokat és vírusokat

  • mivel nem tartalmaz nitrátokat, támogatja a magas vérnyomásban szenvedők diétás programját

Egy másik víztisztítási eljárás az ionizált víz előállítása ionizátor segítségével.

Ez röviden a következőt foglalja magába: A vezetékes víz áthalad egy kombinált szűrőn, amely már 0,1 mikron szűrési képességgel is hozzáférhető. Az így előállított víz egy kamrába kerül, ahol két elektromos áramra kapcsolt elektróda között halad át. A berendezés ezután a vizet két részre választja szabad elektronokban gazdag ionizált-lúgos vízre (PH8-10) és savas vízre. Az előbbi szabad elektronjai révén antioxidáns tulajdonságokkal bír, azaz képes elektronokat átadni az öregedést siettető, és a rákot támogató szabad gyököknek, ezáltal semlegesítve azokat. Továbbá az ionizálási

folyamat a víz szerkezetét előnyösebbé teszi azáltal, hogy a 12-13 molekula csoportosulásokba rendeződött vizet csökkenti 5-6 vízmolekula csoportosulásokra. Ezáltal a víz sokkal jobban szívódik fel, és hidratál, miközben szerkezete rendezetté, élővé válik. Rengeteg anyag íródott az ionizált víz előnyeiről igen neves kutatók, tudósok munkái nyomán (olvasmányokban az ionizált vizet néha más elnevezésekkel is illetik: mikrovíz, lúgos víz, mikroklaszteres víz, hexagonális víz (hatszögletűt jelent-a vízmolekulák elrendeződése miatt kapta ezt az elnevezést), élővíz, energetizált víz stb).

Japánban és Dél-Koreában hivatalosan elfogadott gyógymódként alkalmazzák.

A fentiekben bemutatott két legelterjedtebb víztisztítási rendszer előnyeit egyesíti az általunk forgalmazott Cleanway víztisztító. A leghatékonyabb szűrési folyamatot megtestesítő fordított ozmózis, és a már 50 éve bizonyítottan, a szervezet szempontjából legkedvezőbb élettani hatásokkal bíró ionizált vizet előállító berendezést egy rendszerben ötvözi a Cleanway víztisztító. A szűrést egy ozmózis rendszer végzi, amelyet egy ionizáló filter és egy visszasózó patron tesz teljessé. Így a rendszer képes ionizált-lúgos vizet előállítani, amely hasznos ásványi anyagokat is tartalmaz.

Mint már említettük az ionizálást egy ionizátor filter végzi elektromos áram felhasználása nélkül. Hogyan lehetséges ez? Három féle kerámia gömböket tartalmaz. Ezek antibakteriális infravörös sugárzást kibocsájtó, és nagyon parányi elektromos áram létrehozására képes kerámiák. Továbbá tiszta magnéziumot tartalmaz, amely elektronok leadására képes. A kerámiagömböket igen magas, 1000-1200 C hőmérsékleten különböző ritka fémekből és sókból tömörítik össze. A kerámia gömbök a vízzel érintkezve aktivizálódnak, és a már említett tulajdonságok birtokában képesek a tisztított víz ionizálására, miközben kis mennyiségben ásványi anyagokat bocsájtanak ki a vízbe, igaz ennek mértéke mikro grammokban mérhető. Az így kezelt tisztított víz értéke a következő határok között változik:

PH 8-10

ORP -50, -550 között.

A Cleanway víztisztító előnye, hogy 2 állású csappal kerül forgalomba, így kihasználható külön az ozmózis víz, és külön az ionizált víz előnye, de mindkettő egyidejű használatával vegyíthető a kétféle víz. Ha például ásványi anyagoktól mentes vizet szeretnénk használni (pl. gépkocsi hűtőbe, háztartási eszközökbe), akkor az ozmózis vizet használhatjuk. Amennyiben az egészségre bizonyítottan még kedvezőbb hatással bíró ionizált- lúgos vizet szeretnénk fogyasztani, akkor csak meg kell nyitnunk a másik csapot.

Az előnyöket összefoglalva:

  • kétféle vizet biztosít (ozmózis és ionizált), az ionizáláshoz nincs szükség elektromos áramra

  • hasznos ásványi anyagokat pótol vissza a tisztított vízbe, amely ionizált formában van jelen, és a szervezet számára könnyedén hasznosítható

  • a víz rendezett, csökkentett molekula csoportosulásai (klaszterek) révén sokkal jobban hidratál

  • lúgosítja a szervezetet, és fokozatosan megszünteti az elsavasodást, amely oly sok testi kellemetlenség és betegség kiváltó okaként ismeretes

 

 

 

Szavazás

Ön milyen vizet iszik?
Csapvíz
Ásványvíz
Tisztított víz
Ionizált-lúgosvíz
Asztali nézet